Selecteer een pagina

Detachering in de zorg

Uw team versterken met onze beste zorgprofessionals.

Detachering bij Koraal PMS BV.

Koraal vindt het belangrijk dat de juiste match tussen medewerker en zorginstelling ontstaat. Dit doen wij door het zorgvuldige screenen van kandidaten. Na een persoonlijk gesprek kijken wij naar uw behoefte en stellen een aantal geschikte kandidaten aan u voor. Koraal vindt het belangrijk om een zo goed mogelijke match tussen kandidaat en zorginstelling te verwezenlijken. Dit is al sinds het jaar 2000 het uitgangspunt waar Koraal op screent. De cultuur is hierin belangrijk, om te toetsen of de kandidaat binnen uw afdeling/team past, want daarna komt de kandidaat een dag proef draaien. Dit is geheel kosteloos. Na deze dag heeft u een gesprek met Koraal over de kandidaat. Wanneer er aan beide kanten een klik is, kan de kandidaat ingepland worden.

Waarom gebruik maken van detachering in de zorg

Elke werkgever wordt van tijd tot tijd geconfronteerd met het effectief inzetten van personeel. Het is zeer belangrijk dat diensten en personeel ingepland kunnen worden aan de hand van de steeds wisselende zorgvraag. Controle krijgen over uw personele bezetting door middel van detachering is een belangrijk voordeel. Zorginstellingen die een toename aan diensten ervaren kunnen terughoudend zijn in het aannemen van nieuw personeel op tijdelijke of permanente basis. Hier kan detachering de perfecte oplossing zijn. De zorginstelling kan hierdoor aan de piek van de vraag voldoen en wanneer alles weer genormaliseerd is, kunnen de normale diensten hervat worden. Dit is natuurlijk ook van toepassing op de meer voorspelbare behoefte aan zorgen. Ook in periode van bijvoorbeeld zwangerschaps- en bevallingsverlof of het oplossen van ziekteverzuim.

Voordelen van detachering in de zorg

Ideale oplossing bij personele overschotten.
Bij een overschot aan personeel op een afdeling door een tijdelijke afname van werk, kan detachering er voor zorgen dat medewerkers niet ontslagen hoeven te worden. Zij kunnen dan zelf kiezen voor een externe plaatsing. Wanneer het werk weer aantrekt kan de medewerker weer bij u aan het werk. Een voordeel is dat Koraal een groot deel of alle salariskosten van het personeel over neemt. De ervaring leert ons dat medewerkers met nieuwe en frisse blikken terug komen op de afdeling. Zelfs wanneer u geen overschot meer heeft en uw medewerkers toe zijn aan iets nieuws, maar eigenlijk niet weg willen. Kan tijdelijke detachering zorgen voor een nieuwe impuls waar uw medewerkers naar opzoek zijn.

Investeren in uw personeel

Detachering kan ook worden beschouwd als een mogelijkheid voor een medewerker om vaardigheden of ervaring op te doen waar de gehele afdeling van zal profiteren bij de terugkeer, evenals het verschaffen van loopbaanontwikkeling voor de individuele medewerker. Dit heeft duidelijke voordelen voor de werknemer op het gebied van persoonlijke en loopbaanontwikkeling, maar is ook een relatief gemakkelijke manier voor de werkgever om te investeren in zijn mensen.

Online uw aanvraag indienen?  Meer informatie lezen?

  Vragen?

  Onze accountmanager Ellen staat u graag te woord!

  Ellen Pijnenburg

  Ellen Pijnenburg

  Accountmanager